Prydi Saddles IJslanderzadels

passende zadels voor uw IJslander in Tölt en Telgang
paasende Sättle für Tölt und Pass 

prijzen

 • voorrijkosten € 65 of bij korte afstanden tot 50km 0,20 eurocent per km.
 • bij aankoop nieuw zadel: rugcheck en aanmeten inclusief (excl. voorrijkosten)
 • zadelcheck, rugchek en rug meten € 65.
 • rugmeting met drukpad € 25 euro

condities

De zadels kunnen na betaling van borg verstuurd worden om eventueel zelf te passen of met een erkend zadelpasser. In overleg bepalen wij welk zadel de beste keuze is en hoe we het zullen doen (afhalen of opsturen of passen). Doorgaans vraag ik het complete bedrag als borg + de verzendkosten. Past het zadel NIET bereken ik slechts de verzendkosten + verpakking á € 25,00 en wordt de borg na retour-ontvangst van het schone, onbeschadigde zadel meteen teruggestort.

Bij aankoop van een nieuw zadel is de meting inbegrepen bij de verkoopprijs. Bij een gebruikt zadel is het tarief naar rato. Bij nieuwe zadels is een nacontrole na minimaal 20 uur rijden tot 12 maanden na aankoop altijd gratis (excl. voorijkosten). Het maken van een afspraak is de verantwoording van de klant.

algemene voorwaarden

 • Prydi IJslanderzadels is ook leverancier van gebruikte zadels. Bij gebruikte zadels is niet uit te sluiten dat gebruikssporen te zien zijn. Dit is geen reden voor teruggave van het zadel. 
 • Bij ieder zadel wordt naar eer en geweten vermeld in welke staat het zadel is. Garantie op het materiaal van het zadel kan na verstrijken van de wettelijke garantietermijn van de producent niet worden gegeven.
 • Prydi IJslanderzadels kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die wordt geleden uit de aankoop en gebruik van een gebruikt zadel of een nieuw zadel.
 • Uitzondering is op garantie op het materiaal bij nieuwe zadels of zadels die nog binnen het garantietermijn van de producent vallen. De garantie voor de zadelboom bij een nieuwe PRYDI is 5 jaar, op leer en stiksel 3 jaar. Boom wijder of smaller maken valt binnen de garantie! (mits door erkende zadelmaker gewijzigd).
 • Doorgaans is teruggave bij gebruikte zadels niet mogelijk, tenzij dit vooraf duidelijk is afgesproken.
 • De zadels worden door Neel bekeken en getoetst.
  Er wordt specifiek op gelet dat de boom en de kussens recht zijn en er geen grove of gevaarlijke mankementen zijn. Maar het ZIJN gebruikte zadels, er kan dus een afwijking zijn t.o.v. een nieuwe.
 • Het verdient de voorkeur het zadel vooraf persoonlijk te komen bekijken en eventueel proef te zitten. Het allerbeste is echter het zadel door een gediplomeerd zadelpasser te laten passen. Prydi IJslanderzadels kan dit zijn of een collega waar ik u graag naartoe verwijs.

  *versturen per post om te passen is mogelijk als het aankoopbedrag als 'borg' wordt voldaan.
  *het borgbedrag wordt meteen terugbetaald als het zadel schoon en ongeschonden retour komt.
  *voor het versturen bij teruggave worden € 25 euro 'handling en verzendkosten' in rekening gebracht.
  *eenvoudiger is het zadel bij mij te passen op het eigen paard.
  *als het zadel hier wordt opgehaald dient de verkoopprijs te worden achtergelaten als borg.  
  *bij schade of een vies zadel retour worden de gemaakte onkosten en uren in rekening gebracht.
   *eigen zadels kunnen door mij worden gecheckt en eventueel aangepast/opnieuw gevuld worden.
   *gebruikte zadels huren om te passen is mogelijk, de kosten zijn tussen 25 en 50 euro afhankelijk van het model.
   *de duur van de huur bij gebruikte zadels is maximaal 1 week (excl.verzenkosten).

Garantie en service

Op nieuwe PRYDI zadels wordt tot 5 jaar garantie gegeven op de zadelboom en 3 jaar op stiksel en leer. Stiksel is tegenwoordig van slijtvast materiaal, olie en vet kan geen kwaad meer. De garantie vervalt bij ondeugdelijk gebruik en slecht onderhoud van het zadel.

Een 1e keer opvullen van het zadel is bij de koop inbegrepen (binnen 12 maanden). Bij opsturen wordt het zadel opgevuld zoals het oorsponkelijk was: recht en egaal.

Bij navullen op lokatie dient rekening worden gehouden met voorrijkosten (tarieven zie boven). Verzendkosten om het zadel om te laten vullen en/of voorrijkosten voor de rugcheck vallen buiten deze service.

Indien het zadel gevuld moet worden is het echter aan te raden dit te laten doen nadat de rug en de pasvorm opnieuw is gecheckt.

 

Members Area

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.